Меню
Количка

КАЛЦИЕВ ХЛОРИД 5кг

КАЛЦИЕВ ХЛОРИД 5кг
Търсен продукт
КАЛЦИЕВ ХЛОРИД 5кг
  • Наличност: В наличност
  • Вид: ЦЕНА НА БРОЙ
Цена с ДДС

Варианти на продукта

ПРИЛОЖЕНИЯ:


За размразяване на пътища, улици, пешеходни зони, паркинги и открити складови площи през зимния сезон. За топене, и срещу образуване на лед и сняг по време на снеговалежи с най-малко въздействие върху околната среда. Използването на калциев хлорид позволява значително да се намалят капиталовите и експлоатационни разходи за зимна поддръжка в сравнение със солено-пясъчната смес и редица други материали за обезледяване. Когато твърдият калциев хлорид започне да контактува с повърхността на сняга или леда, частиците се разтварят, образувайки разтвор (саламура), който има точка на замръзване по-ниска от температурата на замръзване на водата. Този разтвор топи леда и предотвратява образуването на лед и лед. Необходимо е продуктът да се разпредели равномерно върху обработената повърхност, като се прилагат следните норми на разход:Консумация на калциев хлорид в температурния диапазон:


До -4 ° C 15g / m2


До -8 ° C 35g / m2


До -12 ° C 45r / m2


До -16 ° C 55g / m2


До -20 ° C 65g / m2


При дебелина на леда 3-5 мм:


0 / -2 ° C 20g / m2


-2 / -4 ° C 30g / m2


-4 / -6 ° C 40g / m2


-6 / -10 ° C 50g / m2


-10 / -15 ° C 90g / m2


-15 / -20 ° C 130g / m2


В хранителната индустрия:


Средният прием на калциев хлорид като хранителна добавка се оценява на 160-345 mg / ден. Калциевият хлорид е одобрен като хранителна добавка в Европейския съюз за използване като секвестрант и стягащ номер E E509. Той се счита за общопризнат като безопасен (GRAS) от Американската администрация по храните и лекарствата. Като стягащо средство калциевият хлорид се използва в консервирани зеленчуци, за стягане на соевата извара в тофу и за производство на заместители на хайвер от зеленчукови или плодови сокове. Обикновено се използва като електролит в спортни напитки и други напитки, включително бутилирана вода. Изключително соленият вкус на калциев хлорид се използва за ароматизиране на кисели краставички, без да се увеличава съдържанието на натрий в храната. Потискащите свойства на точката на замръзване на калциевия хлорид се използват за забавяне на замръзването на карамела в шоколадови блокчета, пълни с карамел. Също така, често се добавя към нарязани ябълки, за да се запази текстурата. При приготвянето на бира калциев хлорид понякога се използва за коригиране на липсата на минерали във водата за пивоварство. Той влияе на вкуса и химичните реакции по време на процеса на готвене, а също така може да повлияе на функцията на дрождите по време на ферментацията. При производството на сирене калциев хлорид понякога се добавя към преработеното (пастьоризирано / хомогенизирано) мляко, за да възстанови естествения баланс между калций и протеин в казеина.


В аквариуми:


В морските аквариуми калциевият хлорид е един от начините за въвеждане на бионаличен калций в калциевите карбонатни черупчести мекотели, като например мекотели и някои кунидарии. Може да се използва и калциев хидроксид.


В селското стопанство:


Калциевият хлорид допринася за развитието на растенията - ускорява фотосинтезата, участва в производството на ензими и помага за транспортирането на хранителни вещества през растителните тъкани. Този тор предпазва разсад от различни заболявания, свързани с гниещи плодове. Повишава качеството на реколтата и я предпазва от повреди. Овощните дървета също се нуждаят от лечение с калций. Опитните градинари знаят, че зелената маса трябва да се пръска през целия вегетационен период, преди да откъсне плодовете. Пръскането трябва да започне от момента, в който се появят пъпките. В противен случай листата на дърветата ще започнат да изсъхват и да се покрият с кафяви петна.

Всяка регистрирана поръчка от КЛИЕНТ на сайта www.fertimag.com, автоматично се обработва и предава за опаковане.

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на посочения телефон (в секция контакти) всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Използваме услугите на куриерска фирма Еконт. 

Плащането се извършва с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, тоест заплащате поръчката при получаването и. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма ЕКОНТ. При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Приоритетен час на доставка се заплаща допълнително 2.40лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

Всяка наша пратка пътува към Вас с опция ПРЕГЛЕД, молим Ви задължително възползвайте се от нея и преглеждайте пратките си пред КУРИЕРА ИЛИ В ОФИСА НА ЕКОНТ. Липси или несъответствия по поръчката Ви, които не са регистрирани пред Куриер или в офис на еконт, няма да бъдат уважавани!

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

При желание да се възползвате от правото си за връщане на продукт в 14 дневен срок, същият трябва да бъде върнат в търговски вид. Под търговски вид се разбира продуктът да е с НЕНАРУШЕНА опаковка и да НЕ Е ИЗПОЛЗВАН. 

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА ТУК!

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на Еконт. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 7 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Моля обърнете внимание, че след като завършите поръчката си тя се предава на куриерската фирма максимално бързо и не може да бъде спряна. При отказ на вече изпратена поръчка Вие дължите доставките на куриерската фирма в двете посоки.

Запазваме си правото при непредвидени обстоятелства да доставим Вашите продукти в различен срок от опоменатия поради причини, за които ще бъдете информирани своевременно.

Професионалната консултация и индивидуалния подход към всеки клиент, са гарантирани!

Снимките и видеата към всяка оферта са с представителна цел, детайлите на продуктите са описани в офертата!

Всички други общи условия на fertimag.com

Благодарим Ви, че Сте наши клиенти!