Меню
Количка

МАГНЕЗИЕВ НИТРАТ 25кг

МАГНЕЗИЕВ НИТРАТ 25кг
МАГНЕЗИЕВ НИТРАТ 25кг
Извън наличност
МАГНЕЗИЕВ НИТРАТ 25кг
МАГНЕЗИЕВ НИТРАТ 25кг
МАГНЕЗИЕВ НИТРАТ 25кг
  • Наличност: Извън наличност
  • Вид: ЦЕНА НА БРОЙ

Магнезиев нитрат, напълно водоразтворим тор за фертигация в полското и оранжерийното производство. Магнезият е от значение за растежа и развитието на растенията. Недостигът му забавя развитието на растенията, което води до ограничен добив и лошо качество на продукцията. Той е ключов компонент към молекулата на хлорофила. Играе съществена роля при процесите на фотосинтеза и образуването на въглехидрати. За лечение при визуални симптоми на недостиг на магнезий и при високо съдържание на калий в почвата и растенията.


Съвместим с повечето торове, с изключение на съдържащите фосфати и сулфати.

Mагнезият е елемент от изключителна важност за овощните култури и при недостиг дърветата намаляват продуктивността си и боледуват.


Внасяне на магнезиеви торове обикновено се налага, когато почвите са леки, с ниско съдържание на магнезий или с кисела реакция. Прилагането на високи норми калиеви торове на почви, недостатъчно запасени с магнезий, а така също и проливните валежи също са от възможните причини за възникване на магнезиев недостиг. Симптомите се появяват през летните месеци По листата на овошките, страдащи от магнезиев дефицит, се появяват хлоротични петна, които са разположени симетрично спрямо главния нерв. Скоро след появата им петната некротират (обикновено до два дена). Тези признаци се проявяват първоначално по старите листа, които окапват преждевременно. Плодовете са с по-малки размери и влошено качество. Нарушава се и снабдяването с вода на овощните растения. За най-чувствителна на магнезиев недостиг се смята ябълката, но от него страдат и останалите овощни видове. Внасянето на магнезиеви торове в почвата е с по-бавен ефект. Поради тази причина те трябва да се използва предварително, преди да са се появили признаците на дефицит. Листното подхранване с магнезий е по-ефикасно от почвеното внасяне Много по-ефикасно от почвеното приложение на магнезиеви торове е листното торене. Обикновено се правят няколко пръскания през вегетацията след образуване на листната маса. Използват се солите магнезиев сулфат (с 16 процента магнезий) и магнезиев нитрат (с 15 процента магнезий) с концентрация не по-висока от 2 на сто, поради риска от появата на пригори по листата. За листно подхранване може да се използват и листни торове, съдържащи магнезий за почвено и листно подхранване при разход 60-200 мл/дка.

Всяка регистрирана поръчка от КЛИЕНТ на сайта www.fertimag.com, автоматично се обработва и предава за опаковане.

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на посочения телефон (в секция контакти) всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Използваме услугите на куриерска фирма Еконт. 

Плащането се извършва с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, тоест заплащате поръчката при получаването и. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма ЕКОНТ. При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Приоритетен час на доставка се заплаща допълнително 2.40лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

Всяка наша пратка пътува към Вас с опция ПРЕГЛЕД, молим Ви задължително възползвайте се от нея и преглеждайте пратките си пред КУРИЕРА ИЛИ В ОФИСА НА ЕКОНТ. Липси или несъответствия по поръчката Ви, които не са регистрирани пред Куриер или в офис на еконт, няма да бъдат уважавани!

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

При желание да се възползвате от правото си за връщане на продукт в 14 дневен срок, същият трябва да бъде върнат в търговски вид. Под търговски вид се разбира продуктът да е с НЕНАРУШЕНА опаковка и да НЕ Е ИЗПОЛЗВАН. 

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА ТУК!

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на Еконт. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 7 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Моля обърнете внимание, че след като завършите поръчката си тя се предава на куриерската фирма максимално бързо и не може да бъде спряна. При отказ на вече изпратена поръчка Вие дължите доставките на куриерската фирма в двете посоки.

Запазваме си правото при непредвидени обстоятелства да доставим Вашите продукти в различен срок от опоменатия поради причини, за които ще бъдете информирани своевременно.

Професионалната консултация и индивидуалния подход към всеки клиент, са гарантирани!

Снимките и видеата към всяка оферта са с представителна цел, детайлите на продуктите са описани в офертата!

Всички други общи условия на fertimag.com

Благодарим Ви, че Сте наши клиенти!