Меню
Количка

ЯРА ВЕРА АМИДАС (N 40%+SO3 14%) 40кг

ЯРА ВЕРА АМИДАС (N 40%+SO3 14%) 40кг
Извън наличност
ЯРА ВЕРА АМИДАС (N 40%+SO3 14%) 40кг
  • Наличност: Извън наличност
  • Вид: ЦЕНА НА БРОЙ

YaraVera AMIDAS


Съдържание:


Общо азот (N) - 40% (Амиден азот - 35%,  Амониев азот - 5%)

        Сяра (SO3) - 14%


Азотно-серният тор със съотношението между азот и сяра, както в органичната материя на почвеният комплекс. За разлика от карбамида и амониевият нитрат, загубите от измиване и изпарение на азот са минимални.


       Употребата на YaraVera AMIDAS води до икономия на време и средства, защото се препоръчва с до 34 % по-ниска норма на торене, сравнено с карбамида. Природосъобразно решение за торeне на полските култури. Съотношението азот към сяра е идеално за растенията. Уникалната комбинация на азот и сяра подобрява усвояването на двата хранителни елемента и дава жизнено необходимите хранителни елементи на растенията.


Сярата и азотът са ключови хранителни елементи, които формират протеините, витамините и ензимите на растенията. Регулират почти всички процеси в растенията – фотосинтезата и синтезът на захари.


Торенето със сяра увеличава съдържанието на сухо вещество в пшеницата, намалява се броят на непродуктивните стръкове и се увеличава броят на класовете на единица площ. Увеличението на класовете, може да достигне почти двойни стойности, в сравнение с нетретирани площи.Торенето със сяра повишава стойностите на специфичното тегло на зърното и съдържанието на протеин.


Много често при недостиг на сяра симптомите приличат на тези на недостиг на азот и трудно се различават. При недостиг на азот, първите симптоми започват от по-старите листа, а при сярата от по-младите листа.


Недостиг на сяра при слънчоглед – симптоми:


При недостиг на сяра слънчогледът формира по- дребни и по-светло зелени растения, с по-тънки стъбла и по-дребни цветове. Формират се по-малко на брой и по-леки семена, с по-ниско качество на зърното и с по-ниско съдържание на олио.


Недостиг на сяра при пшеница и ечемик – симптоми:


Растенията стават по-бледи и по-дребни, впоследствие при тежък недостиг може да пожълтеят целите. Качеството на зърното е много ниско, с лоши хлебопекарни качества.


Недостиг на сяра при царевица – симптоми:


При младите растения симптомите могат да бъдат цялостно пожълтяване на царевичните растения. Други симптоми могат да бъдат интервенална хлороза, по-дребни растения и закъсняло узряване на растенията. Често може да видим проблеми с недостиг на сяра при студени почви.


Недостиг на сяра при рапица – симптоми:


Симптомите на недостиг при рапицата започват още през есента, като пожълтяване по краищата на листата, през пролетта при цъфтежа цветчетата са бледи и дребни. В следствие на това добивът е значително по-нисък.


Недостиг на сяра при ориз – симптоми:


Рискът от поява на недостиг на сяра при оризът е значителен. Тъй като полетата стоят дълго време под вода сярата се измива и влиза в дълбочина ставайки недостъпна за оризовите растения. Младите растения са по-светло зелени и по-дребни. Добивът и качеството на ориза намаляват.


Как се отразява YaraVera AMIDAS на добива и качеството на полските култури:


Пшеница


Сярата в  YaraVera AMIDAS не само подобрява усвояването на азота от пшеницата, но и подобрява качеството на зърното. Съдържащите сяра протеини на глутена определят пекарните качества на пшеницата. Изключително важно е да ползваме YaraVera AMIDAS в семепроизводните участъци, защото недостига на сяра в зърното се отразява много негативно на репродуктивните качества на семената от пшеница. Сярата е важна част от незаменими аминокиселини за пшеницата - цистеин, метионин, коензими, тиоредоксин, сулфолипиди и други.


Слънчоглед


Добива от слънчоглед се повишава при торене със сяра. Добивът от семена и олио се повишава значително при торене с YaraVera AMIDAS.


Рапица


Торенето със сяра - YaraVera AMIDAS може да увеличи три пъти добива от рапица.


Царевица


Торенето с YaraVera AMIDAS подобрява развитието на царевицата и повишава значително добива.
                      Примерна норма на                         Примерна норма на 

                      торене с Амидас                               торене с карбамид

                                                                  


                       кг/дка                                                  кг/дка


Пшеница        20 - 25                                                30 - 35


Ечемик           18 - 25                                                20 - 30


Слънчоглед   10 - 15                                                15 - 25


Царевица       25 - 30                                                30 - 35


Рапица           22 - 28                                                30 - 35


Ориз               20 - 25                                                30 - 35

Всяка регистрирана поръчка от КЛИЕНТ на сайта www.fertimag.com, автоматично се обработва и предава за опаковане.

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на посочения телефон (в секция контакти) всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Използваме услугите на куриерска фирма Еконт. 

Плащането се извършва с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, тоест заплащате поръчката при получаването и. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма ЕКОНТ. При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Приоритетен час на доставка се заплаща допълнително 2.40лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

Всяка наша пратка пътува към Вас с опция ПРЕГЛЕД, молим Ви задължително възползвайте се от нея и преглеждайте пратките си пред КУРИЕРА ИЛИ В ОФИСА НА ЕКОНТ. Липси или несъответствия по поръчката Ви, които не са регистрирани пред Куриер или в офис на еконт, няма да бъдат уважавани!

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

При желание да се възползвате от правото си за връщане на продукт в 14 дневен срок, същият трябва да бъде върнат в търговски вид. Под търговски вид се разбира продуктът да е с НЕНАРУШЕНА опаковка и да НЕ Е ИЗПОЛЗВАН. 

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА ТУК!

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на Еконт. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 7 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Моля обърнете внимание, че след като завършите поръчката си тя се предава на куриерската фирма максимално бързо и не може да бъде спряна. При отказ на вече изпратена поръчка Вие дължите доставките на куриерската фирма в двете посоки.

Запазваме си правото при непредвидени обстоятелства да доставим Вашите продукти в различен срок от опоменатия поради причини, за които ще бъдете информирани своевременно.

Професионалната консултация и индивидуалния подход към всеки клиент, са гарантирани!

Снимките и видеата към всяка оферта са с представителна цел, детайлите на продуктите са описани в офертата!

Всички други общи условия на fertimag.com

Благодарим Ви, че Сте наши клиенти!