Меню
Количка

ЦИНК ХЕЛАТ Zn EDTA 15% 25кг

ЦИНК ХЕЛАТ Zn EDTA 15% 25кг
ЦИНК ХЕЛАТ Zn EDTA 15% 25кг
  • Наличност: В наличност
  • Вид: ЦЕНА НА БРОЙ
Цена с ДДС

Варианти на продукта

Хелатиран цинк EDTA


Цинкът е основен микроелемент за растежа на растенията. Цинковият тор обикновено се предлага в две форми: хелатиран цинк EDTA и цинков сулфат. Тъй като хелатираният цинк е лесно достъпен за усвояването на растенията, той ще подобри дефицита на цинк по-бързо.


Хелатният цинков EDTA тор е съвместим с други торове и хранителни вещества и е идеален за поддръжка, преди да се появи дефицит. Хелатният цинк EDTA е високоефективен и подпомага растежа на растенията, което води до по-високи добиви. Този тор може да се използва от разсад до средата на развитието на растението, което може да се направи чрез капково напояване или листно пръскание.


Освен че е силно разтворим във вода, хелатиран цинк EDTA се свързва с микроелементите, като по този начин предотвратява утаяването с други компоненти. Това осигурява адекватна абсорбция от листата, корените и тъканите на растенията. Той е съвместим и полезен в широк спектър от растителни полета, но е най-подходящ за хидропонно земеделие.


Основни характеристики и предимства на хелатния цинк EDTA:


Има изцяло хелатни цинкови елементи.

Бързо се абсорбира от растенията.

Съдържа високо достъпни хранителни вещества.

 Започва да работи веднага.

Високо съвместим е с хранителни вещества и други фунгициди.

Може да се използва както в хидропоника, така и за прилагане в почвата

Хелатирания цинк EDTA може безопасно да се прилага чрез пръскане или като течен тор.


Роля на цинк (Zn) в растенията


Цинкът е отговорен за активирането на ензимите, които помагат в синтеза на протеин в растенията. Това се използва при образуването на хлорофил и превръщането на нишестета в захар в растенията, което помага на културите да издържат на студени температури.


Какво се случва, когато растенията имат недостиг на цинк?


Цинкът е неподвижен, което означава, че липсата на цинк показва симптомите му върху нови листа. Тези симптоми се различават в зависимост от вида на културите. Основният признак е хлорозата за свежите листа, което е състояние, свързано с липса на хлорофил. Той е свързан и с образуването на некротични петна по ръба на листата или на върховете.  Недостигът на цинк може също да доведе до лоша пъпчивост, водеща до нисък цъфтеж и съответно намалена реколта.


Защо хелатираният цинков EDTA е по-добър от цинковия сулфат?


Хелатният цинков EDTA е по-силен от цинковия сулфат и е силно разтворим във вода. Също така, той е стабилен при алкални и киселинни условия, което означава, че е достъпен за растения в по-широк диапазон от нива на рН. Хелатиран цинк EDTA освобождава катиони и има висок афинитет с олово, което играе съществена роля в детоксикацията на оловото в растенията. Това предпазва растенията от токсичните ефекти на оловото.

Всяка регистрирана поръчка от КЛИЕНТ на сайта www.fertimag.com, автоматично се обработва и предава за опаковане.

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на посочения телефон (в секция контакти) всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Използваме услугите на куриерска фирма Еконт. 

Плащането се извършва с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, тоест заплащате поръчката при получаването и. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма ЕКОНТ. При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Приоритетен час на доставка се заплаща допълнително 2.40лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

Всяка наша пратка пътува към Вас с опция ПРЕГЛЕД, молим Ви задължително възползвайте се от нея и преглеждайте пратките си пред КУРИЕРА ИЛИ В ОФИСА НА ЕКОНТ. Липси или несъответствия по поръчката Ви, които не са регистрирани пред Куриер или в офис на еконт, няма да бъдат уважавани!

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

При желание да се възползвате от правото си за връщане на продукт в 14 дневен срок, същият трябва да бъде върнат в търговски вид. Под търговски вид се разбира продуктът да е с НЕНАРУШЕНА опаковка и да НЕ Е ИЗПОЛЗВАН. 

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА ТУК!

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на Еконт. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 7 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Моля обърнете внимание, че след като завършите поръчката си тя се предава на куриерската фирма максимално бързо и не може да бъде спряна. При отказ на вече изпратена поръчка Вие дължите доставките на куриерската фирма в двете посоки.

Запазваме си правото при непредвидени обстоятелства да доставим Вашите продукти в различен срок от опоменатия поради причини, за които ще бъдете информирани своевременно.

Професионалната консултация и индивидуалния подход към всеки клиент, са гарантирани!

Снимките и видеата към всяка оферта са с представителна цел, детайлите на продуктите са описани в офертата!

Всички други общи условия на fertimag.com

Благодарим Ви, че Сте наши клиенти!