Меню
Количка

МАНГАН ХЕЛАТ Mn EDTA 13% 1кг

МАНГАН ХЕЛАТ Mn EDTA 13% 1кг
МАНГАН ХЕЛАТ Mn EDTA 13% 1кг
  • Наличност: В наличност
  • Вид: ЦЕНА НА БРОЙ
Цена с ДДС

Варианти на продукта

Хелатирания манган EDTA е стабилно водоразтворимо хранително вещество, което помага да се засили растежът на растенията. Използва се главно в земеделието като микро-хранително вещество. Помага за предотвратяване и коригиране на недостига на манган, причинен от дисбаланса на хранителните вещества. Хелатираният манган EDTA е приложим както в  капково напояване,така и чрез листно пръскане.Може да се добави в NPK торове . Осигурява устойчив растеж на растенията за максимални добиви.


Защо растенията се нуждаят от манган (Mn)?


Манганът се използва като основен принос за повечето биологични процеси като асимилация на азот, метаболизъм, дишане и фотосинтеза. Той е от жизненоважно значение при образуването на цветен прашец, устойчивостта на коренови патогени и правилното функциониране на кореновите клетки.Освен това играе важна роля на централен атом в хлорофила. Хлорофилът е отговорен за това, че участва в процеса на фотосинтеза и дава зеления цвят на растението. Следователно манганът е жизненоважен за осигуряването на здравословен растеж на културите.


Как изглежда дефицитът на манган в растенията?


Манганът е мобилен и поради това се използва от много части на растението. Симптомите на липса на манган по този начин вероятно се наблюдават първо в по-старите листа. Основният признак са жълтите листа със зелени вени. Това състояние е известно още като интервенциална хлороза.

Мангана притежава следните характеристики и предимства:

Силно разтворим във вода.

Съдържа високо манганови (Mn) елементи.

Културите могат бързо да поемат хелатиран манган, тъй като им е нужна ниска енергия за усвояване на хелатираните хранителни вещества.

Започват да се наблюдават резултатите веднага след прилагането. Това е така, защото хелатният манган е лесно достъпен за растенията.


Защо манган хелат е по-добър от манганов сулфат?


Хелатираният манган е много по-силен от мангановия сулфат. Също така той е по-разтворим във вода в сравнение с манганов сулфат. Хелатираният манган съдържа повече елементарни хранителни вещества, които са от съществено значение за устойчивия растеж на растенията. 


Всяка регистрирана поръчка от КЛИЕНТ на сайта www.fertimag.com, автоматично се обработва и предава за опаковане.

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на посочения телефон (в секция контакти) всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Използваме услугите на куриерска фирма Еконт. 

Плащането се извършва с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, тоест заплащате поръчката при получаването и. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма ЕКОНТ. При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Приоритетен час на доставка се заплаща допълнително 2.40лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

Всяка наша пратка пътува към Вас с опция ПРЕГЛЕД, молим Ви задължително възползвайте се от нея и преглеждайте пратките си пред КУРИЕРА ИЛИ В ОФИСА НА ЕКОНТ. Липси или несъответствия по поръчката Ви, които не са регистрирани пред Куриер или в офис на еконт, няма да бъдат уважавани!

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

При желание да се възползвате от правото си за връщане на продукт в 14 дневен срок, същият трябва да бъде върнат в търговски вид. Под търговски вид се разбира продуктът да е с НЕНАРУШЕНА опаковка и да НЕ Е ИЗПОЛЗВАН. 

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА ТУК!

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на Еконт. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 7 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Моля обърнете внимание, че след като завършите поръчката си тя се предава на куриерската фирма максимално бързо и не може да бъде спряна. При отказ на вече изпратена поръчка Вие дължите доставките на куриерската фирма в двете посоки.

Запазваме си правото при непредвидени обстоятелства да доставим Вашите продукти в различен срок от опоменатия поради причини, за които ще бъдете информирани своевременно.

Професионалната консултация и индивидуалния подход към всеки клиент, са гарантирани!

Снимките и видеата към всяка оферта са с представителна цел, детайлите на продуктите са описани в офертата!

Всички други общи условия на fertimag.com

Благодарим Ви, че Сте наши клиенти!