Меню
Количка

КАЛЦИЕВ НИТРАТ 5кг

КАЛЦИЕВ НИТРАТ 5кг
КАЛЦИЕВ НИТРАТ 5кг
Търсен продукт
КАЛЦИЕВ НИТРАТ 5кг
КАЛЦИЕВ НИТРАТ 5кг
КАЛЦИЕВ НИТРАТ 5кг
  • Наличност: В наличност
  • Вид: ЦЕНА НА БРОЙ
Цена с ДДС

Калцият е застъпен във всички органи и тъкани на растителните организми във вид на минерални соли и органични съединения. Той се натрупва предимно в листата и стъблата и по-малко в плодовете и семената. Със застаряването на органите и тъканите количеството му в тях се увеличава.


Калцият е еднакво необходим както за нормалното развитие на кореновата система на растенията, така и на надземната им маса. Установено е, че в присъствието на калций в почвения разтвор растенията по-добре понасят присъствието на водородните йони. При недостиг на калций силно се потиска усвояването от растенията на амониевия и нитратния азот. В надземните органи на растенията на калция е свързана с фотосинтезата и растежа.


Калцият има голямо значение за физикохимичните свойства на почвата. Той оказва положително влияние върху реакцията и устойчивостта на структурата на почвата и режима на хранене на растенията.


Калцият се приема от корените на растенията под формата на йони (Са2+). Нуждата на културните растения от калций е различна. Едни от тях с добивите изнасят 2-3, а други до 50 кг от декар калций. За разлика от азота, фосфора и калия калцият не се използва повторно от растенията, затова не се придвижва от застаряващите към по-младите и по-деятелните органи и тъкани.


При недостиг на калций растежът на растенията се задържа. Върховете на младите листа се завиват надолу, а по периферията им се развива некроза, която преминава в кафяв пригор. Корените не образуват странични разклонения и кореновите им власинки се превръщат в слизеста стъкловидна маса.


Калцият в почвата се съдържа в следните форми: неизветрели минерали (плагиоклаз, биотит и др.), при изветрянето на които се освобождава известна част от калция; трудно разтворими съединения, образувани от изветрянето на първичните минерали (калциев карбонат, трикалциев фосфат, калциев сулфат и др.); водоразтворими соли (калциев нитрат, калциев бикарбонат и др.) и обменен калций. В почвата калциевият карбонат, разтворимите калциеви соли и обменният калций се придвижват посредством процесите на измиването в по-долните хоризонти. Единственият процес, който се противопоставя частично на това измиване, е пренасянето на калция от долните почвени хоризонти към орницата чрез дейността на кореновата система на висшите растения.


Леснодостъпни за растенията са калциевите йони на водоразтворимите му соли, но тяхното количество е недостатъчно. Калциевото хранене на растенията се извършва главно с обменни йони от поглъщателния комплекс на почвата.


Обикновено растенията не страдат от недостиг на калциева храна, тъй като почвите съдържат достатъчно калций в усвоима форма. Торенето с калциеви торове се прилага предимно за подобряване физикохимичните свойства на киселите и алкалните почви.

Всяка регистрирана поръчка от КЛИЕНТ на сайта www.fertimag.com, автоматично се обработва и предава за опаковане.

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на посочения телефон (в секция контакти) всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Използваме услугите на куриерска фирма Еконт. 

Плащането се извършва с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, тоест заплащате поръчката при получаването и. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма ЕКОНТ. При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Приоритетен час на доставка се заплаща допълнително 2.40лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

Всяка наша пратка пътува към Вас с опция ПРЕГЛЕД, молим Ви задължително възползвайте се от нея и преглеждайте пратките си пред КУРИЕРА ИЛИ В ОФИСА НА ЕКОНТ. Липси или несъответствия по поръчката Ви, които не са регистрирани пред Куриер или в офис на еконт, няма да бъдат уважавани!

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

При желание да се възползвате от правото си за връщане на продукт в 14 дневен срок, същият трябва да бъде върнат в търговски вид. Под търговски вид се разбира продуктът да е с НЕНАРУШЕНА опаковка и да НЕ Е ИЗПОЛЗВАН. 

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА ТУК!

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на Еконт. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 7 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Моля обърнете внимание, че след като завършите поръчката си тя се предава на куриерската фирма максимално бързо и не може да бъде спряна. При отказ на вече изпратена поръчка Вие дължите доставките на куриерската фирма в двете посоки.

Запазваме си правото при непредвидени обстоятелства да доставим Вашите продукти в различен срок от опоменатия поради причини, за които ще бъдете информирани своевременно.

Професионалната консултация и индивидуалния подход към всеки клиент, са гарантирани!

Снимките и видеата към всяка оферта са с представителна цел, детайлите на продуктите са описани в офертата!

Всички други общи условия на fertimag.com

Благодарим Ви, че Сте наши клиенти!