Меню
Количка

ОРГАНИЧЕН/ПТИЧИ ТОР ПОУЛТРА 25кг

ОРГАНИЧЕН/ПТИЧИ ТОР ПОУЛТРА 25кг
ОРГАНИЧЕН/ПТИЧИ ТОР ПОУЛТРА 25кг
Търсен продукт Извън наличност
ОРГАНИЧЕН/ПТИЧИ ТОР ПОУЛТРА 25кг
ОРГАНИЧЕН/ПТИЧИ ТОР ПОУЛТРА 25кг
ОРГАНИЧЕН/ПТИЧИ ТОР ПОУЛТРА 25кг
  • Наличност: Извън наличност
  • Вид: ЦЕНА НА БРОЙ
Цена с ДДС
Вземи 40 бр. или повече на цена 31.00лв за бр.

ОРГАНИЧЕН ПТИЧИ ТОР

ПОУЛТРА™

4-4,4-4 NPK+46C

Перфектен баланс. Оптимално качество и продуктивност.

Птичият тор Поултра™ е органичен, ефективен, концентриран и балансиран. Богат източник на всички необходими за развитие и плодообразуване на растенията елементи  в благоприятни за това количества и съчетания, където голяма част от азота, фосфора и калия  се намират в органични форми и вещества добре усвоявани от растенията.


 


Поултра™ е получен чрез интензивна  ферментация на тор от кокошки носачки от ферма за яйца „Багрянка“. Автоматична система изцяло контролира процеса на компостиране, което спомага за повишаване на редица параметри на крайният продукт и гарантира постоянни параметри и качество на торта. След компостирането, торта се изсушава и гранулира. При трите етапа на обработка е гарантирано, че в продукта отсъстват патогенни микроорганизми, семена на плевели, яйца и личинки  причиняващи заболявания.


 


В сравнение с аналогичните вносни торове, Поултра се отличава с повишено съдържание на органичен въглерод, органична материя, хуминови киселини и др.


ФОРМУЛАТА НА Поултра™ 

Общ азот (N) - 4,00%

Фосфор (P2O5)  - 4,46%

Калий (K2O) - 4,00%

Водоразтворим магнезий (MgO) - 1,44%

Водоразтворимо желязо (Fe) - 0,86%

Органичен въглерод (С) - 46,00%

Органична материя - 81,00%

Хуминови киселини - 27,60%

Влажност - до 7,00%

PH - 6,6%

МАКРОЕЛЕМЕНТИ - в органична форма:

 

Азот - необходим за растежа и фотосинтеза и участие в образуването на протеините;

Фосфор - фактор за ранното развитие, имащ главна роля в растежа на коренната система и устойчивостта към студ, суша и наводнение;

Калий – основен елемент във формиране, движение и натрупване на въглехидратите в растението и увеличава устойчивостта към суша и слана.

 

МИКРОЕЛЕМЕНТИ – влияещи на метаболитните функции на  растението:

 

Бор – спомага за растежа на младите тъкани; устойчивост към сушата; движение и синтез на захарите; опрашване и даване на плод;

Желязо – спомага за синтеза на хлорофил,  дишането на растението, усвояване на азота;

Манган – спомага на фотосинтеза и синтеза на хлорофила, ензимните процеси, намаляването на нитратите;

Молибден - намаляване на нитратите;

Цинк – спомага на синтеза на протеини и нуклеинова киселина; регулиране синтеза на разстителния хормон, който регулира израстването на растението.

 

АМИНОКИСЕЛИНИ – над 18 вида от естествен произход, които имат принос в стимулиране на фотосинтеза, клетъчно делене, цъфтеж и плодоподаване, движение и натрупване на резервни вещества в растенията. Аминокиселините допринасят за подобряване устойчивостта на растенията към промените в околната среда.


ПРЕДИМСТВАТА НА ПОУЛТРА™ 

Съдържат в концентриран вид всички необходими за растението хранителни вещества (NPK) и микроелементи.

Ускоряват и увеличават вегетационния период на растенията: по-бързо израстване и по-ранно плодоотдаване /с 10-15 дни/; поради придобитата устойчивост, растенията увеличават периода на плодоотдаване /с 20-30 дни/.

В допълнение разграждането на хранителните им вещества,  подобряват структурата на почвата и увеличават способността и да задържа вода и хранителни вещества.

С течение на времето  възстановяват хумусните свойства и микроорганизмите, като правят почвата и растенията здрави и устойчиви на различни влияния.

Те освобождават бавно своите хранителни вещества в почвата и е невъзможно да наранят  растенията или предизвикат риск за изгарянето им от предозиране.

Отсъства риск от натрупване на химикали и соли в растенията и плодовете им, които да са смъртоносни за тях или вредни за здравето на хората.

Органичните торове Поултра™ са възобновяеми, биоразградими, устойчиви и щадящи околната среда.

Съдействат за разграждане на хранителните остатъци в почвата и освобождаване на хранителни елементи и олигоелементи.

Оказват положително влияние за развитие на коренната система на растенията, повишавайки обема и 2-3 пъти, което води до по-добро водосъхранение и ползване на наличната в почвата вода, намалява стреса и увеличава издържливостта им при суша и наводнение.

Чрез прогресивно и трайно подхранване гарантира на културите създаване на потенциално по-високо плодородие с 15-30%.

В тях отсъстват патогенни микроби, семена на плевели, яйца и личинки причиняващи заболявания.

Имат дълъг срок на съхранение – по-вече от 3 години.

Екологично чисти и без неприятна миризма.

При съхранение са безопасни за околната среда и не са склонни към самозапалване.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ОРГАНИЧНИЯ ТОР Поултра™ 

       Имайки пред вид безопастността на органичния тор Поултра™ и практически невъзможността  за предозиране и увреждане на растението, за разлика от необработения животински и химическите торове, той може да се използва в целия период на подготовка на почвата и вегетационен период на растението. В зависимост от вида на растението и почвата могат да се съставят органични торове в допълнение с определени органични и минерални  добавки за задоволяване нуждите им с определени минерали и микроелементи.


       В практиката се използва едно основно наторяване преди сеитбения период, за зеленчуковите и зърнени култури и периодично частично доторяване както за тях така и за многогодишните растения и овошки в зависимост от вегетационния им период. В много случаи  органичния тор се използва като течен  /разтворен във вода/ за листово наторяване при определен стадий на развитие на растението.  Отчитайки, че органичният тор за разлика от химическия има забавено действие и същевременно не се отича край корените на растението, той се усвоява пълноценно и не се натрупва в опасни дози в почвата.


       Органичния тор Поултра™ има и кумулативен ефект, като неговото действие се простира в продължение на 2-3 години след основното му приложение. Това  се дължи освен на бавното разлагане и постепенно отдаване на хранителните му вещества, но и на действието на новообразуваните микроорганизми и ензими, оказващи продължително влияние  за хумугенизиране на почвата, подобрява нейната структура, кислородообмен и производителност. В резултат на това  чувствително се намаляват необходимите  количества тор използван през следващите години – през втората до 50%, а през третата - 25% от първата година, без да намалява положителното влияние на развитие върху посетите в тази почва растение и тяхното плодообразуване.


       Тези  качества влияят на икономическата  ефективност при използване на органичните торове Поултра™,  намалявайки чувствително количествата и разходите за торене през следващите години за разлика при  използване на химически торове.

Image

Приложение на Poultra™

Предсеитбено торене и вегетационно подхранване на зеленчукови култури, овощни, лозя,

етерично-маслени култури, есенници, окопни култури, цветя, тревни площи (вкл. голф игрища).

Разходна норма на Poultra™


Полски култури - 50 кг/дка

Овощни градини - 80 кг/дка или 2-4 кг на дърво.

Зеленчукови градини - 100-150 кг/дка

Лозя – 350 – 500 гр. на корен

Цветя - 60-150 кг/дка

Райграс - 100-150 кг/дка

*За оранжерии количествата се увеличават


Външен вид на Poultra™

Пелети Ф 6 мм и дължина до 12 мм

Всяка регистрирана поръчка от КЛИЕНТ на сайта www.fertimag.com, автоматично се обработва и предава за опаковане.

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на посочения телефон (в секция контакти) всеки делничен ден от 9 до 17 ч.

Използваме услугите на куриерска фирма Еконт. 

Плащането се извършва с НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, тоест заплащате поръчката при получаването и. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма ЕКОНТ. При заплащане в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Приоритетен час на доставка се заплаща допълнително 2.40лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

Всяка наша пратка пътува към Вас с опция ПРЕГЛЕД, молим Ви задължително възползвайте се от нея и преглеждайте пратките си пред КУРИЕРА ИЛИ В ОФИСА НА ЕКОНТ. Липси или несъответствия по поръчката Ви, които не са регистрирани пред Куриер или в офис на еконт, няма да бъдат уважавани!

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

При желание да се възползвате от правото си за връщане на продукт в 14 дневен срок, същият трябва да бъде върнат в търговски вид. Под търговски вид се разбира продуктът да е с НЕНАРУШЕНА опаковка и да НЕ Е ИЗПОЛЗВАН. 

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА ПОДДРЪЖКА ТУК!

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на Еконт. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 7 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Моля обърнете внимание, че след като завършите поръчката си тя се предава на куриерската фирма максимално бързо и не може да бъде спряна. При отказ на вече изпратена поръчка Вие дължите доставките на куриерската фирма в двете посоки.

Запазваме си правото при непредвидени обстоятелства да доставим Вашите продукти в различен срок от опоменатия поради причини, за които ще бъдете информирани своевременно.

Професионалната консултация и индивидуалния подход към всеки клиент, са гарантирани!

Снимките и видеата към всяка оферта са с представителна цел, детайлите на продуктите са описани в офертата!

Всички други общи условия на fertimag.com

Благодарим Ви, че Сте наши клиенти!